2011-03-20 環湖+黃竹角咀 (已順利完成)

3頁(共4頁) 上一頁  1, 2, 3, 4  下一步

向下

回復: 2011-03-20 環湖+黃竹角咀 (已順利完成)

發表  eddiechow007 于 周日 3月 13, 2011 12:48 am

mrleft 寫到:但問題係我冇錢, 呢個就係最大嘅問題, 冇錢點解決呢個問題呢?
mrleft,

左兄, 再考慮一下至決定跟 A 隊 or B 隊...!

A 隊就刺激好玩D, 兼且時間鬆動D, 可以休息多D...!

B 隊要一早起步, 腳程要急, 休閒時間少, 亦都要行到天黑...!

文章數 : 3473
注冊日期 : 2009-02-13
年齡 : 55

http://rabble.forumotion.com/

回頂端 向下

回復: 2011-03-20 環湖+黃竹角咀 (已順利完成)

發表  標標 于 周日 3月 13, 2011 1:29 am

WONGWONG 寫到:
mrleft 寫到:旺旺, 你參加A隊定B隊呀? 你唔好話唔嚟呀, 等你帶B隊呀!

就算你冇高估我嘅腳力, 我八點起步, 都要一點至到英軍石.........

睇嚟要喺酒樓會合好d喇...... Laughing Laughing Laughing

左老闆,要我陪你出咀兼帶隊. 比少少誠意....我就....heehee. Smile Smile
華總你唔會放阿輝哥飛機,你一定會行B隊?
左生會放心D架.
標標

文章數 : 162
注冊日期 : 2009-05-22

回頂端 向下

發表  標標 于 周日 3月 13, 2011 1:37 am

chan.staktak 寫到:
mrleft 寫到:周總及各山友,

我未出過咀, 所以好希望能出咀, 會合大家後才回程, 否則失卻此行意義. 不過這樣A隊早上可能無所事事而覺浪費時間, 還請大家多多包涵. bb bb bb
左兄;我想你參加a隊好過b隊.因a隊夜行時間通足.又有周總咖啡飲.
回程時間更加通俗.到咀時又可以睡覺.看日出同時可以有手仔摩. Very Happy Very Happy Very Happy
德哥你可唔可以依時交貨行去行A隊?
標標

文章數 : 162
注冊日期 : 2009-05-22

回頂端 向下

發表  mrleft 于 周日 3月 13, 2011 8:55 am

各位好友,

在此我想表達一下我個人的意願, 在我個人情況來說, 我只會在星期天早上出發, 而這亦是最初的計劃, 一天完成環湖+出咀. 我知道分開兩日行當然舒服點及可以早點完成, 但意義與最初計畫不盡相同. 我不介意有新的計劃及分a, b隊, 但路程確有點長, b隊無論如何也難早逹黃竹角咀, 所以我常考慮a隊要在咀等b隊的話是何等浪費時間的這個問題, 但除了b隊早點出發, a隊多點忍耐的話, 別無他法.

因此, 我想了解下其他準備參與的朋友取態如何, 看看有多少人於星期六, 或星期日出發, 再決定a,b隊如何配合.....

Smile Smile Smile

文章數 : 971
注冊日期 : 2008-05-19

回頂端 向下

發表  mrleft 于 周日 3月 13, 2011 8:57 am

標標 寫到:華總你唔會放阿輝哥飛機,你一定會行B隊?
左生會放心D架.

標哥, 有你同行, 我已放心架喇! Very Happy Very Happy Very Happy

回頂端 向下

發表  bun 于 周日 3月 13, 2011 11:00 am

左兄我覺得你只有選去或唔去,去就係同b隊搭船,如果幾個人每人都係一舊水,問心a隊會唔會等到一兩點
至回程?你又摸唔到水,重有你可唔可以行五個鐘唔休息,跟住再行六粒鐘出返來?前車可鑑!
bun

文章數 : 310
注冊日期 : 2009-02-18

回頂端 向下

發表  chan.staktak 于 周日 3月 13, 2011 8:10 pm

標標 寫到:
chan.staktak 寫到:
mrleft 寫到:周總及各山友,

我未出過咀, 所以好希望能出咀, 會合大家後才回程, 否則失卻此行意義. 不過這樣A隊早上可能無所事事而覺浪費時間, 還請大家多多包涵. bb bb bb
左兄;我想你參加a隊好過b隊.因a隊夜行時間通足.又有周總咖啡飲.
回程時間更加通俗.到咀時又可以睡覺.看日出同時可以有手仔摩. Very Happy Very Happy Very Happy
德哥你可唔可以依時交貨行去行A隊?
去a隊或b隊我都冇問題.星期三才知道.

chan.staktak

文章數 : 418
注冊日期 : 2009-08-10

回頂端 向下

發表  WONGWONG 于 周日 3月 13, 2011 9:34 pm

mrleft 寫到:
標標 寫到:華總你唔會放阿輝哥飛機,你一定會行B隊?
左生會放心D架.

標哥, 有你同行, 我已放心架喇! Very Happy Very Happy Very Happy

既然標哥咁講.我就行B隊啦. Razz Razz Razz
個人意見~B隊點早都冇可能12:00前到達英軍石.只有A隊就就.或最後係火鍋店等.
WONGWONG

文章數 : 463
注冊日期 : 2010-01-20

回頂端 向下

發表  Elephant 于 周日 3月 13, 2011 9:48 pm

mrleft 寫到:各位好友,

在此我想表達一下我個人的意願, 在我個人情況來說, 我只會在星期天早上出發, 而這亦是最初的計劃, 一天完成環湖+出咀. 我知道分開兩日行當然舒服點及可以早點完成, 但意義與最初計畫不盡相同. 我不介意有新的計劃及分a, b隊, 但路程確有點長, b隊無論如何也難早逹黃竹角咀, 所以我常考慮a隊要在咀等b隊的話是何等浪費時間的這個問題, 但除了b隊早點出發, a隊多點忍耐的話, 別無他法.

因此, 我想了解下其他準備參與的朋友取態如何, 看看有多少人於星期六, 或星期日出發, 再決定a,b隊如何配合.....

Smile Smile Smile

elephant 想跟 a 隊
Elephant

文章數 : 298
注冊日期 : 2009-03-21

回頂端 向下

發表  mrleft 于 周日 3月 13, 2011 10:37 pm

象兄, 收到! 謝謝!

周華兄, 輝哥也跟你行b隊嗎?

回頂端 向下

發表  WONGWONG 于 周日 3月 13, 2011 10:56 pm

mrleft 寫到:象兄, 收到! 謝謝!

周華兄, 輝哥也跟你行b隊嗎?

周總, 報名兩位B隊~wongwong & 亞輝.
WONGWONG

文章數 : 463
注冊日期 : 2010-01-20

回頂端 向下

發表  chan.staktak 于 周一 3月 14, 2011 10:09 pm

ANDY 寫到:
eddiechow007 寫到:
mrleft 寫到:露營的提議很好, 可惜我未必能參與.....

退而求次, 有冇A,B隊揀呢? A隊星期六入露營, B隊星期日早入出咀會合. 不過A隊隊友就要浪費一個早上等B隊隊友......不知可行否?
mrleft,

左兄, 唔係露營呀...!
只係夜行, 出到咀差不多黎明時份, 就剛剛好睇埋日出, 之後可以吃個無敵大海風景早餐, 嘆返杯熱咖啡...!

至於, B隊星期日早上出咀會合都可以。 不過, 時間要很早, 或約定地點會合...! Very Happy

周總, 其實我都以為係露營..如果是夜行...是不是代表無得訓,如果無得訓我未必頂得順...你知我倆公婆都天生患有嚴重"渴睡症"...真係一場美麗的誤會.. Crying or Very sad
andy;一點都冇誤會.看完日出.食份早餐.摸摸鬼手石.錯錯是看看鬼手石.不能摸否則poon兄唔放過你.
跟著來一個早睡.中午左兄.快馬wongwong等等可到達.約晚上7時可到達酒樓.

回頂端 向下

發表  man 于 周一 3月 14, 2011 11:21 pm

好怕星期六會有雨。
﹝天文台星期六天氣預報:多雲, 間中有雨。東風4至5級。 溫度15至18度; 相對濕度80至95%
星期日海水高潮10:32 2.0M; 低潮16:01 0.5M﹞

man

文章數 : 313
注冊日期 : 2009-06-12

回頂端 向下

發表  chan.staktak 于 周三 3月 16, 2011 12:12 am

man 寫到:好怕星期六會有雨。
﹝天文台星期六天氣預報:多雲, 間中有雨。東風4至5級。 溫度15至18度; 相對濕度80至95%
星期日海水高潮10:32 2.0M; 低潮16:01 0.5M﹞
man哥;天氣報告星期六天氣預報:多雲, 間中有雨.今次可能無得夜行黃竹角咀看日出.
星期日多雲間中有少少雨.今次可能齊齊做b隊.快走黃竹角咀.完成左兄心願.哈哈>>>>>. Very Happy Very Happy Very Happy

回頂端 向下

發表  eddiechow007 于 周三 3月 16, 2011 1:49 am

eddiechow007 寫到:名單
行山: Very Happy
(1.) Elephant-----(A Team)
(2.) Man-----(A Team)
(3.) Biu-----(B Team)
(4.) Rra Left-----(B Team)
(5.) Taktak-----(A Team)
(6.) Wongwong-----(B Team)
(7.) Eddiechow007-----(A Team)
(8.) 輝哥-----(B Team)
(9.) Condy-----(B Team)
(10) Andy-----(B Team)
(11)
(12)

晚飯(打邊爐): Razz
(1.) Elephant
(2.) Man
(3.) Biu
(4.) Rra Left
(5.) Taktak
(6.) Wongwong
(7.) Eddiechow007
(8.) 輝哥
(9.) Condy
(10) Andy
(11)
(12)

eddiechow007 在 周六 3月 19, 2011 12:28 pm 作了第 2 次修改

回頂端 向下

發表  eddiechow007 于 周三 3月 16, 2011 9:47 am

Man 兄,

今次可能需要穿 "蓑衣" 夜行...!

Very Happy Very Happy Very Happy

回頂端 向下

發表  ANDY 于 周三 3月 16, 2011 11:11 pm

周總,

臨時星期六我要帶個客去驗身,加上跟CONDY商量過後,恐怕下雨天夜行會有一定危險,我們決定跟TEAM B,不過如果星期日依然下雨的話,我們便不會來,因相信下雨的話應該不會出咀,還是留待下次再征服它。請見諒!!!

ANDY
ANDY

文章數 : 317
注冊日期 : 2009-05-21
年齡 : 46

回頂端 向下

發表  eddiechow007 于 周四 3月 17, 2011 12:36 am

ANDY 寫到:周總,

臨時星期六我要帶個客去驗身,加上跟CONDY商量過後,恐怕下雨天夜行會有一定危險,我們決定跟TEAM B,不過如果星期日依然下雨的話,我們便不會來,因相信下雨的話應該不會出咀,還是留待下次再征服它。請見諒!!!

ANDY
Andy,

OK! 收到...!

Very Happy

回頂端 向下

發表  Elephant 于 周五 3月 18, 2011 12:40 pm

星期六晚可唔可以起行 ? 真係要睇個天 ; 假如A隊夜行唔到 , 唯有跟番 B隊 , 段估無禁黑仔 , 兩隊都比個天打残啩 Mad Mad Mad
Elephant

回頂端 向下

發表  eddiechow007 于 周五 3月 18, 2011 1:45 pm

Elephant 寫到:星期六晚可唔可以起行 ? 真係要睇個天 ; 假如A隊夜行唔到 , 唯有跟番 B隊 , 段估無禁黑仔 , 兩隊都比個天打残啩!
Elephant,

根據天文台既天氣預測, 預料星期日早上會有幾陣雨 (星期六晚亦如是...)

而 以我們曾經有 "雨夜剷林" 既經驗, 應該可以應付, 所以 星期六 晚, 預期出發...!

Remarks: 建議每人都帶備頭燈及兩支電筒, 令視野更佳!

Very Happy

回頂端 向下

發表  Elephant 于 周五 3月 18, 2011 3:23 pm

Elephant 寫到:星期六晚可唔可以起行 ? 真係要睇個天 ; 假如A隊夜行唔到 , 唯有跟番 B隊 , 段估無禁黑仔 , 兩隊都比個天打残啩!
Elephant,

根據天文台既天氣預測, 預料星期日早上會有幾陣雨 (星期六晚亦如是...)

而 以我們曾經有 "雨夜剷林" 既經驗, 應該可以應付, 所以 星期六 晚, 預期出發...!

Remarks: 建議每人都帶備頭燈及兩支電筒, 令視野更佳!

Very Happy

周緫 ,
天文台話今晚有雷暴喎 , 都係睇定 D 先 Cool
Elephant

回頂端 向下

發表  man 于 周五 3月 18, 2011 9:20 pm

Elephant 寫到:
周緫 ,
我都係咁諗,如果今、明早有大雨嘅話,山路會好爛,加上天寒地涷,如夜行再遇雨濕身露宿山頭,會增加難度。我們可以明天下午睇天才作決定﹝方便我去買睡袋也﹞。

如果真係唔適合星期六夜行,果陣時星期日B隊就人強馬壯了。 Very Happy Very Happy Very Happy

man

文章數 : 313
注冊日期 : 2009-06-12

回頂端 向下

發表  chan.staktak 于 周五 3月 18, 2011 10:01 pm

man 寫到:
Elephant 寫到:
周緫 ,
我都係咁諗,如果今、明早有大雨嘅話,山路會好爛,加上天寒地涷,如夜行再遇雨濕身露宿山頭,會增加難度。我們可以明天下午睇天才作決定﹝方便我去買睡袋也﹞。

如果真係唔適合星期六夜行,果陣時星期日B隊就人強馬壯了。 Very Happy Very Happy Very Happy
明日 ( 19/ 03 )
多雲及能見度較低,間中有雨。初時有一兩陣雷暴。
高: 18° 低: 14°
相對濕度: 80-95 %
平均紫外線指數: 2
紫外線強度: 低
星期日 ( 20/ 03 )
部分時間有陽光,沿岸有霧。初時有幾陣雨。
高: 22° 低: 18°
相對濕度: 75-95 %

回頂端 向下

發表  eddiechow007 于 周六 3月 19, 2011 12:15 am

Elephant 寫到:周緫 ,
天文台話今晚有雷暴喎 , 都係睇定 D 先
Elephant,

今天 (星期六) 下午, 再決定!

Very Happy

回頂端 向下

發表  Elephant 于 周六 3月 19, 2011 8:31 am

Elephant 寫到:周緫 ,
天文台話今晚有雷暴喎 , 都係睇定 D 先
Elephant,

今天 (星期六) 下午, 再決定!

Very Happy

無問題,下午電聯啦 !
我係怕出咀一段要穿越叢林,搞到週身濕淋淋,隻鞋裝滿水,會好惡頂 Evil or Very Mad
Elephant

回頂端 向下

3頁(共4頁) 上一頁  1, 2, 3, 4  下一步

回頂端

- 相似主題

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章