Rabbit-Rabble Association
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

各位波友, 小弟要暫別球會啦

+7
WONGWONG
ANDY
Mary
mrleft
eddiechow007
Condy
vincent
11 posters

向下

各位波友, 小弟要暫別球會啦 Empty 各位波友, 小弟要暫別球會啦

發表  vincent 周五 2月 12, 2010 1:21 am

各位波友 :

大陸有份好工誠邀小弟, 係金錢既引誘下, 吾做實在過吾到自己, 3月開始一至五要係東莞番工, 所以要暫別大家啦.

Vincent

vincent 在 周五 2月 12, 2010 2:05 am 作了第 1 次修改
vincent
vincent

文章數 : 54
注冊日期 : 2009-04-24
年齡 : 54

回頂端 向下

各位波友, 小弟要暫別球會啦 Empty 回復: 各位波友, 小弟要暫別球會啦

發表  Condy 周五 2月 12, 2010 1:49 am

唔係掛...基基又好多時缺席,你又玩暫別. 球會點算呀?
不過話說回頭...有好路數,都好呀!! 希望你新工作順順利利. Very Happy
Condy
Condy

文章數 : 26
注冊日期 : 2009-07-08
年齡 : 53

回頂端 向下

各位波友, 小弟要暫別球會啦 Empty 回復: 各位波友, 小弟要暫別球會啦

發表  eddiechow007 周五 2月 12, 2010 2:27 am

Crying or Very sad 搵食要緊, 係無奈...!

*** 人在江湖, 身不由已 !!!
Neutral

eddiechow007 在 周五 2月 12, 2010 2:12 pm 作了第 1 次修改

文章數 : 3473
注冊日期 : 2009-02-13
年齡 : 61

http://rabble.6d7d.org/

回頂端 向下

發表  mrleft 周五 2月 12, 2010 9:57 am

vincent 寫到:各位波友 :

大陸有份好工誠邀小弟, 係金錢既引誘下, 吾做實在過吾到自己, 3月開始一至五要係東莞番工, 所以要暫別大家啦.

Vincent

Vincent兄,

做乜個晚食飯你唔出聲呀? o既然搵到筍工, 咁你要請我地食番餐至得喇! Laughing
mrleft
mrleft

文章數 : 1039
注冊日期 : 2008-05-19

回頂端 向下

發表  Mary 周五 2月 12, 2010 10:11 am

Hi Vincent,
Very Happy Congratulations!!! A new job with more $$$! This is really good wor!
But a bit sad that you cannot join the team during weekdays.
Anyway you are welcome to join us on Sundays(if I can book).
All the best,
Mary
PS I will try to join the team in March. My sprained shoulder still hurts:(
Mary
Mary

文章數 : 88
注冊日期 : 2009-07-26
年齡 : 31

回頂端 向下

各位波友, 小弟要暫別球會啦 Empty 再見之前說再見

發表  ANDY 周五 2月 12, 2010 12:10 pm

Hi Vincent,

剛跟你混熟不久又聽到你說暫別的消息,球會又損失一員猛將,真可惜!!
你的決定使我想起多年前在內地工作的日子,3年又3年,過的都是有工作搵到錢,但無朋友及家人的日子,幸好一直有女朋友的支持及體諒,回香港之後生活比以前開心得多,收入相比以前是少了一點,但夠食夠玩還要求什麼呢,你跟重炮基都是我很好的學習對象,希望不久將來再有機會跟你在球場上切磋球技。

最後一句,搵夠就回流啦,唔知你有無同感呢...香港既空氣始終都係自由D既,哈哈!!

ALL THE BEST!!

ANDY
ANDY
ANDY

文章數 : 317
注冊日期 : 2009-05-21
年齡 : 52

回頂端 向下

發表  WONGWONG 周五 2月 12, 2010 2:54 pm

vincent 寫到:各位波友 :

Vincent

約定你2月23.暫別一擊.決戰順利.打個痛快..."醉強一餞"
(搵夠老婆本同豪宅錢就好回歸啦.明年聯賽預埋你個份)
WONGWONG
WONGWONG

文章數 : 463
注冊日期 : 2010-01-20

回頂端 向下

發表  vincent 周五 2月 12, 2010 7:19 pm

周老板 : Sorry, 23號我仲係布吉潛緊水,25號至返, 所以打吾到波啦. (至於出年打聯賽, 星期六日反而OK喎, 不過抽到至算啦)

Andy : 放心啦, 大陸既生活我以前亦經歷不少, 相信我好快會揾到東莞球會打波, 到時再攪個東莞友誼賽2日一夜食玩團.....哈哈

Mary : Don't worry will join your games during the weekend if I have the time.

左兄 : 個日仲末簽contract落實嗎, 請食飯? 冇所謂, 你攞左批文上黎東莞揾我啦 rabbit
vincent
vincent

文章數 : 54
注冊日期 : 2009-04-24
年齡 : 54

回頂端 向下

發表  bun 周五 2月 12, 2010 8:41 pm

人望高處,祝你前程錦繡,隨時在球場等你,good luck!
bun
bun

文章數 : 310
注冊日期 : 2009-02-18

回頂端 向下

發表  mrleft 周六 2月 13, 2010 3:06 pm

vincent 寫到:左兄 : 個日仲末簽contract落實嗎, 請食飯? 冇所謂, 你攞左批文上黎東莞揾我啦 rabbit [/size]

哈哈, 多謝你俾我一個咁好o既藉口!
mrleft
mrleft

文章數 : 1039
注冊日期 : 2008-05-19

回頂端 向下

發表  Isabella 周二 2月 16, 2010 12:11 am

有機會抓錢, 我都去梗啦.
好好享受東莞正菜, play safe and take care cheers cheers

Isabella

文章數 : 118
注冊日期 : 2009-01-17

回頂端 向下

發表  阮生 周三 2月 17, 2010 7:10 pm

祝你工作順利,越搵越多錢,搵夠就返黎打波,記得留番d"力"ah.
恭喜!恭喜!
阮生
阮生

文章數 : 52
注冊日期 : 2009-09-05

回頂端 向下

發表  frankyay 周四 2月 18, 2010 8:44 pm

祝你工作順利.....And wish you all the best...!

frankyay

文章數 : 17
注冊日期 : 2009-09-02

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章