Rabbit-Rabble Association
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

懷舊相

+2
Isabella
bun
6 posters

向下

懷舊相 Empty 懷舊相

發表  bun 周三 4月 06, 2011 12:15 am

bun
bun

文章數 : 310
注冊日期 : 2009-02-18

回頂端 向下

懷舊相 Empty 回復: 懷舊相

發表  Isabella 周三 4月 06, 2011 12:34 am

第一張相係邊個黎架, 我識唔識佢架 ??? Shocked Shocked Shocked

Isabella

文章數 : 118
注冊日期 : 2009-01-17

回頂端 向下

發表  楚楚 周三 4月 06, 2011 12:53 am

Isabella 寫到:第一張相係邊個黎架, 我識唔識佢架 ??? Shocked Shocked Shocked
好朋友左老闆是也!
楚楚
楚楚

文章數 : 170
注冊日期 : 2009-03-14

回頂端 向下

發表  ANDY 周三 4月 06, 2011 12:56 am

好型呀!!! 即時想番以前睇既萬寶路香煙廣告的場境...一到夜晚,大伙兒圍住個火堆,煲壺靚咖啡飲下吹下水..講下"舊屎"....好爽呀!!!
ANDY
ANDY

文章數 : 317
注冊日期 : 2009-05-21
年齡 : 52

回頂端 向下

發表  mrleft 周三 4月 06, 2011 10:30 am

ANDY 寫到:好型呀!!! 即時想番以前睇既萬寶路香煙廣告的場境...一到夜晚,大伙兒圍住個火堆,煲壺靚咖啡飲下吹下水..講下"舊屎"....好爽呀!!!

"舊屎"唔係嗰陣講嘅, 係而家先至講"舊屎"! Laughing Laughing Laughing
mrleft
mrleft

文章數 : 1039
注冊日期 : 2008-05-19

回頂端 向下

發表  mrleft 周三 4月 06, 2011 10:32 am

Isabella 寫到:第一張相係邊個黎架, 我識唔識佢架 ??? Shocked Shocked Shocked

識就識, 不過唔係好熟, 你淨係熟奇哥啫! Laughing Laughing Laughing
mrleft
mrleft

回頂端 向下

發表  mrleft 周三 4月 06, 2011 10:57 am

呢個, 係萬寶路嘅世界.....!

(跟住, 音樂....)

懷舊相 080ftd

一班來自香港嘅沙漠梟雄(又塵又冇水!)在松潘遇上, 咁就即慶嚟咗呢度!
mrleft
mrleft

回頂端 向下

發表  Isabella 周四 4月 07, 2011 1:16 am

睇完呢張壯男照後, 突然諗起 ---
龔仁心話: 天地有正氣;
我話: 男人有D味 ....

Isabella

文章數 : 118
注冊日期 : 2009-01-17

回頂端 向下

發表  標標 周四 4月 07, 2011 7:45 pm

bun 寫到:https://picasaweb.google.com/bun831/ShmmdI?authkey=Gv1sRgCNK238uuxaHm3AE#

回想25年前.松潘騎馬去二道海.
斌哥請介紹八騎士姓名.

標標
標標

文章數 : 162
注冊日期 : 2009-05-22

回頂端 向下

發表  bun 周五 4月 08, 2011 12:59 am

咁多年都無聯絡,我剩係記得最右邊嗰條友!
bun
bun

回頂端 向下

發表  mrleft 周五 4月 08, 2011 11:25 am

標哥, 呢八個港燦, 你淨係識兩個, 其餘你應該都唔識.

斌哥, 最右邊嗰個你都記得?! 嗰條契弟我同佢都唔係好熟 Laughing Laughing Laughing

左起:

阿毛(?): 在甘南地區遇上, 去三次九寨溝, 三次都喺珍珠灘跌咗鏡頭蓋, 包括今次
新明: 86年頭相識於黑龍江齊齊哈爾. 半年多後, 中國那麼大竟然在松潘一家小飯店食飯時重遇
阿勇: 新明的朋友
賤男: 在甘南地區遇上, 在夏河用兩亳硬幣呃咗個小朋友十蚊八蚊嘅賤港人
淑嫻: 同相識於86年頭, 在黑龍江由齊齊哈爾往漠呵的列車上. 利害! 一個女孩獨自旅遊, 並由西藏入尼泊爾, 經印度, 巴基斯坦經當時剛重開的關卡返入新疆, 今次與新明及他的朋友阿勇再遊於松潘遇上
斌哥: 唔使多講, 佢又準備行裝再遊西藏喇, 羨慕羨慕
???: 呢位仁兄就真係記唔起乜名, 在松潘遇上, 同道人
右1: 呢個唔使講, 正契弟! Laughing

斌哥, 有冇勾起你啲回憶呀? Laughing Laughing Laughing
mrleft
mrleft

回頂端 向下

發表  ANDY 周六 4月 09, 2011 10:50 am

一眾烏合好友,試想想如果我們一班朋友可以整番張咁既相,真係型爆。
ANDY
ANDY

文章數 : 317
注冊日期 : 2009-05-21
年齡 : 52

回頂端 向下

發表  bun 周六 4月 09, 2011 11:05 pm

左兄我真係服到五體投地,咁多年你都記得,我就係已經冇乜記憶,先要再次踏足西藏,尋回失去左廿五年既記憶!
bun
bun

回頂端 向下

發表  bun 周六 4月 09, 2011 11:24 pm

ANDY 寫到:[size=18][b]一眾烏合好友,試想想如果我們一班朋友可以整番張咁既相,真係型爆。[/b/size]
Andy你都話整番張咁既相,你咪張你同五個烏眾既頭換左其中六個人頭咪得囖! 
bun
bun

回頂端 向下

發表  mrleft 周日 4月 10, 2011 12:27 am

bun 寫到:左兄我真係服到五體投地,咁多年你都記得,我就係已經冇乜記憶,先要再次踏足西藏,尋回失去左廿五年既記憶!

斌哥你不要服我, 我只是停留於懷勉過去中, 不思將來, 實不進則退! 另一方面只記得陳年舊事, 跟前的轉眼就煙消雲散, 尤其老婆的說話, 唉, 實則這是老人痴呆的徵狀, Laughing Laughing Laughing Laughing

預祝你們一路順風, 旅途愉快! Very Happy Very Happy Very Happy
mrleft
mrleft

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章